Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Nieuws

Hoofstuk: Algemeen


297 Wist je dat: Als je foto's toevoegt in het foto album deze ook in de slideshow op de beginpagina getoond worden? Er vindt later nog een selectie plaats zodat er alleen actiefoto's in de slideshow getoond worden.


Bericht d.d.: 07-04-24 10:05 geplaatst door: Tom Louwerse.


Hoofstuk: Bestuur

Beste Fietsers, Het jaar zit er bijna op en is het tijd om onze strakke trainingsschema’s even los te laten en op andere dingen te focussen. Als bestuur hebben wij dit ook gedaan en willen we graag een aantal zaken delen. Ook het jaar 2024 start met een nieuwjaarsborrel, het moment om met elkaar bij te praten zonder een helm op.. De datum die we hiervoor hebben gereserveerd is zaterdag 6 januari aanvang 15.30 in het wijkcentrum het pallet. Als bestuur hebben we ook stil gestaan bij de ernstige ongelukken die we dit jaar helaas hebben moeten meemaken en hebben we in samenspraak met een aantal leden een aantal punten opgesteld waar we volgend seizoen de nadruk op gaan leggen. Deze punten treffen jullie hieronder, we zullen deze verder uitleggen tijdens de ALV. • We gaan weer met Buddy’s werken, zowel de A als B groep selecteren een 5 tal buddy’s, deze buddy’s hebben als taak gedurende de eerste ritten het nieuw lid op te vangen en de manier van fietsen (draaien, signalen enz enz) uit te leggen. De bedoeling is dus niet één vaste buddy maar een aantal zodat er altijd iemand is die deze taak op zich kan nemen. • Indien er een nieuw lid zich meldt op het plein even kort de tijd nemen om de basis principes van samen fietsen uit te leggen en een buddy toe te wijzen voor die avond. Het is sowieso goed de basis principes even te bespreken voor vertrek. • Investeren in clinics, het streven is om voor zowel de A als B groep zeker 1 keer Damy Vader mee te laten fietsen die tips kan geven met betrekking tot zaken als bochten techniek, fietsen in een groep, positie op de weg en in het verkeer en algemene rij techniek. 16 en 23 april zijn hiervoor als datum gereserveerd. • Gedisciplineerd rijden en afspraken met betrekking tot zaken als ritsen en veiligheid. Spreek elkaar hier ook over aan! • Het hebben van een staart rijder bij een bepaalde groepsgrootte (8? 10?) zodat we ook het samen uit, samen thuis principe blijven borgen. • Wegkapiteins, we hebben momenteel 2 leden die op cursus zijn geweest, als bestuur zijn we bereid te investeren zodat meer mensen opgeleid kunnen worden. (meldt je aan indien je interesse hebt) Verder is de datum voor de ALV vastgesteld op 11 maart 2024, hou deze datum dus vrij in je agenda. De ALV zal plaatsvinden in het Van Cittershoff in Sint Laurens aanvang om 19.30. Tijdens ALV willen we graag een commissie samenstellen die nadenkt over het jubileum.


Bericht d.d.: 08-12-2023 13:05 geplaatst door: Marcel Clement.


Hoofstuk: Algemeen

Hoe zit dat ook al weer met het leveren van je bestelde clubkleding: - Het lid besteld de kleding - Alle nieuwe kleding wordt afgeleverd bij de penningmeester - De penningmeester neemt contact met je op over hoe de kleding bij jou te krijgen Je krijgt dus vanzelf bericht wanneer je je kleding af kunt halen. Hou wel rekening met een paar maanden levertijd. Zowel de fabrikant als de penningmeester hebben het druk.


Bericht d.d.: 29-07-23 13:24 geplaatst door: Tom Louwerse.


Hoofstuk: Bestuur

Staartrijder/rijdster Afgelopen jaar kon tijdens een training een lid de groep niet bijhouden en werd "los"gereden. Gelukkig had een ander lid dit door en zijn zij samen naar huis gereden. Het bestuur vindt dit TCW-onwaardig en hoopt dat zo'n situatie in de toekomst voorkomen kan worden. Wij willen daarom dat er tijdens de trainingen en tochten een sterke rijder/rijdster als laatste man/vrouw gaat rijden. Deze dient voor aanvang van de rit aangewezen te worden. Hij/zij draait niet mee en waarschuwt de koprijders als het te snel gaat. Mocht iemand zich tijdens een rit wat minder in vorm voelen, geef dit aan en ga in het 2e of 3e wiel zitten. Blijf elkaar in de gaten houden.


Bericht d.d.: 07-02-2023 15:57 geplaatst door: Leen van Tol.      ouder nieuws >>