Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Zaterdag 24 juni 2017

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Zaterdag 24 juni 2017 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 68
26-06-2017 | Zaterdag 24 juni 2017
Suggestie tocht = Zaterdag 24 juni 2017.

De toerkalender van onze club gaf voor zaterdag 24 juni 2017 een suggestie tocht aan. Dat was nog even puzzelen, ik zit immers zelf ook met Tommie in een commissie bij onze vereniging, maar het woord “suggestie” is voor ons een onbekend begrip. Even opgezocht in het woordenboek samengesteld door, u raadt het al, een groot West-Zeeuws-Vlaming, te weten Johan van Dale. Suggestie heeft als betekenis : “Een oppering van denkbeelden”. Daar gaan wij als moddercommissie niet mee aan de slag, al die zogenaamde meedenkende leden, heel erg vermoeiend allemaal. De asfaltcommissie had als voorstel binnengekregen een tocht te Rotterdam. Het was de Erasmus tocht voor een goed doel, altijd bewonderingswaardig. Of diegene die deze suggestie heeft gedaan ook zelf aanwezig om de dag van uitvoering is mij niet bekend, allemaal privacy tegenwoordig blijkbaar. Na enkele hartverscheurende oproepen hadden zich een zevental leden opgegeven via de site van de TC Walcheren.
De andere 57 leden hadden allemaal grondige redenen om niet te verschijnen, daarbij onder meer denkend aan : Afzwemmen, meubelboulevard, fiets niet in orde, weersvoorspellingen (we hebben alleen maar zon gezien), Jumbo bezoeken, kleinkinderen heropvoeden (wel legitiem), schoondochters begeleiden enzovoort.

De pedaleurs van dienst op de bovengenoemde datum waren tenslotte :
Leen van T. = Hoofd van de toercommissie en infiltrant namens het bestuur
Hans de J. = Na deze tocht fietshersteller van beroep
Bert V. = Een verdwaalde Limburger
Ronnie K. = Een nazaat van Ottavio Bottecchia
Harrie B. = Cultuurbewaker van de club (overigens geen omschrijving van bekend)
Siem v.d. H = ???????????????
Jan B. = Schijnt voorzitter te zijn van een zielogende vereniging
Tevens had Jan nog enkele schoonzonen meegenomen, ik had liever zijn dochters gezien, maar goed, je kan niet alles hebben als schrijver van een artikel. Wel de schoonzonen nog even bijgepraat wat voor schoonvader ze hebben, dit kan echter niet op papier worden gezet, is te confronterend.

Uiteindelijk zijn we dan toch nog vertrokken, uiteraard in de regen, want de meeste zonuren zijn immers in Zeeland. Ons groepje telde ongeveer 10 coureurs.
De route was fabuleus uitgepijld, een pijl voor de bocht en een pijl na de bocht. Klasse!
Het eerste gedeelte was even Rotterdam verlaten, dus drukte alom. Maar daarna kwam een enorm schitterend gebied, de Rottemeren, heel veel water en mooie fietspaden. Helaas (en dit is even serieus) ook enkele valpartijen, de veeroosters waren immers spekglad geworden, dus uitkijken het parool. Gelukkig in onze groep geen valpartijen deze dag. Na enkele kilometers de eerste lekke band, van onze “Limburger”. Wie dat daadwerkelijk is, houd ik geheim. Iedere lezer van dit epistel is toch te lui om naar boven de scrollen wie onder de “Limburger” wordt verstaan. Deze “Limburger” heeft toch al een reputatie opgebouwd in de korte tijd dat hij lid is, want zie, er werd gewacht in plaats van gewoon door te fietsen. De tour wacht immers op niemand en er stonden toch ook gewoon pijlen, waardoor na herstelling hij gewoon het parcours had kunnen volgen.
Snel ging de bandenwisseling ook al niet, dus nadat een ieder kou had gevat konden we weer vertrekken.
De tocht werd steeds mooier, want ook na de Rottemeren bleef het landschap om te zoenen, maar ja, de dochters van “de voorzitter” waren niet aanwezig om dit ook daadwerkelijk uit te voeren.

De volgende drie lekke banden waren voor “de fietshersteller van beroep” (i.v.m. privacy enz.). Je kon zien dat hij lid is van de asfaltcommissie en ook zeer populair schijnbaar, steeds kwam van alle kanten hulp aangesneld in de vorm van patronen, binnenbanden, pompjes (uit de 19e eeuw en niet werkend) enzovoort.
Waar deze populariteit op is gebaseerd is mij overigens onbekend, een klein miezerig coureurtje op het eerste gezicht. Maar kijk, de derde lekke band was teveel van het goede, alles was qua materiaal opgesoupeerd.
Toch won zijn populariteit ook deze tegenslag, een vriend van een schoonzoon van “de voorzitter” (kan u het nog volgen) stelde zijn achterband beschikbaar aan “de fietshersteller”.
Deze vriend zou dan vervolgens (omdat hij niet meer kon fietsen) worden opgehaald door een dochter van “de voorzitter”, deze voorzitter heeft er na dit bovengenoemd beschreven voorval schijnbaar weer een schoonzoon bij heb ik later gelezen in Story bij de tandarts op bezoek zijnde.
Volgende keer heb ik ook hopelijk pech en ben ik verstandiger en daardoor gelukkiger, even met mijn Ottavio Bottecchia aan de kant en hup de dochters van “de voorzitter” komen er aangereden.
Ondertussen hadden we de eerste rust gehad, de onvermijdelijke krentenbollen, bananen en reepjes waren daarbij aanwezig. Heel erg goed verzorgd door de organisatie. Alhoewel je wel kan merken dat ze in dit gedeelte van Nederland nog enige achterstand hebben op Zeeland. In het Zeeuwse kennen we immers de hernieuwde schijf van vijf te weten : Sorbet, vla, eierkoeken, bolussen en water.
We waren aanbeland bij de Reewijkse plassen, een helemaal geweldig gebied ,wauw, wat een mooie gebieden allemaal. En die zwanen met hun jongen waren een fantastisch gezicht. De snelheid was perfect, waardoor een ieder de omgeving kon verkennen en in zich opnemen. De groep bleef goed bij elkaar en geen enkele maal is er paniek geweest in de gelederen. Formidabel derhalve !!
Voor Cees zal het wel een aanslag zijn op de begroting, want daar gaan we : Patronen, inschrijfgeld, reiskosten, consumpties na afloop (laveloos naar huis, een BOB?, nooit van gehoord), parkeergeld, nieuwe binnenbanden en nieuwe buitenbanden. Dat de afvaardiging van onze vereniging ook als groep bleef fietsen was te danken aan de “infiltrant”, streng maar rechtvaardig hield hij de snelheid in het oog. Door alle malheur onderweg heeft de organisatie gelijk een verzoek uitgedaan namens de fietsmonteurs of de TC Walcheren de volgende editie weer terug wil komen. Die hebben immers goede zaken gedaan qua omzet.
Ook een compliment aan de “cultuurbewaker”, in tegenstelling tot een aantal jaren geleden in Duitsland (heeft u dat verslag nog ?) is hij niet zoekgeraakt. Waarschijnlijk heeft hij hier geen oude vriendinnen gesignaleerd.
Ondertussen kwam Rotterdam weer al in zicht, het landschappelijke werd er niet minder door, veel groene gebieden, maar ja, over 100 jaar is dit ook allemaal verstedelijkt. Ook aan de aankomst was alles weer grandioos geregeld, hier was duidelijk sprake van een professionele organisatie. Heel erg knap!

Ook natuurlijk dank voor het vertrouwen dat een ieder aan mij heeft toegekend,
zonder een tegenstem werd ik gekozen om een verslag te schrijven over deze klassieker, wat na lezing ten hoogste gewaardeerd zal worden door een ieder.

Tenslotte en serieus :
1)Hartelijk dank aan Jan, Hans, Siem, Bert, Harrie en Leen voor de weergaloze dag.
2)Een perfecte dag met de TC Walcheren, geen onvertogen woord gehoord dit evenement over snelheden. Grandioos !!!
3)En ook dank aan de toercommissie voor de foutloze organisatie, alles was tot in de puntjes geregeld.
4)De volgende tocht op zaterdag 8 juli 2017.


Ronnie Krocké.