Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Limburg 2015

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Limburg 2015 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 62
04-10-2015 | Limburg 2015
Limburg september 2015

Vrijdag ,

We gaan we met 3 auto's en 9 deelnemers (Frank is ziek) samen naar Simpelveld het is fris maar droog.

Daar aangekomen en na de huisjes in gebruik genomen te hebben gaan we na de lunch van start voor een ritje van zo'n 55 km en 557 hoogte meters in 1 groep.
We werken goed samen en het is vanouds gezellig, toch vonden we voldoende heuvels om gedegen na te bespreken op ons zonnige terrasje. Tom had een stuur dat los ging en niet meer vast te zetten was door een dolgedraaide bout en zou dit morgen even proberen te herstellen.

Het diner was ouderwets gezellig en smakelijk, in het huisje van Piet komen we nog even samen want er was genoeg te bespreken.
Niet te laat naar bed want zaterdag zou een groter ronde gemaakt worden.

Zaterdag,

Al vroeg staan Leen en Michel (Willem is ziek) voor de deur, wij zitten nog aan het ontbijt.
Ook nu wat aan de koude kant maar wel zonnig achter de mist, op de afgesproken tijd van start.
Vandaag een A en B groep.

De B groep op zoek naar een fietsenmaker om het stuur van Tom te herstellen.
De 1e had geen mogelijkheden en de 2e in bevind zich in Gulpen of Vaals.
Vaals kreeg de voorkeur en via knooppunten proberen wij daar te komen, we rijden mis en zien een leuk stukje Duitsland en een minder leuk stukje Aken.

Eenmaal in Vaals redelijk snel de fietsenmaker gevonden, hij had wel stuurpennen maar alleen voor overmaatse buizen, op ons voorstel de schroefdraad groter te maken ging hij toen in.
Wij na 25 km al aan de koffie met vlaai en de fiets werd ondertussen prima gemaakt.
Via het 3 landenpunt Belgie in en door de mooie Voerstreek naar Limburg terug daar op het terras mochten we geen eigen etenswaar gebruiken, wel eten gelukkig.
Meteen na het vertrek het holle weggetje van Frank genomen en door Belgie weer richting Gulpen.

Na zo'n 72 km zijn we weer bij het Bungalowpark, Harrie had schakelproblemen en stopt hier, wij gaan naar Vaals om de gemiste route van de morgen tegenovergesteld te rijden. Lekker het vals plat naar beneden daarna een flinke helling Duitsland in.
Weer heerlijk vals plat naar beneden terug naar Simpelveld 87 km en 1078 hoogte meters op de teller, minder dan de bedoeling maar genoeg om op het zonnige terras na te bespreken.
De A groep maakte met 130 km en heeeeeel veel hoogte meters een fikse ronde.

Ook nu was het diner prima verzorgd en smakelijk (Leen en Michel vertrekken naar huis) waarna we iets bij Piet gebruikten en het weer niet te laat maakten.


Zondag ,

Alweer koel maar mooi fietsweer, na het ontbijt vandaag 1 groep onder leiding van Roel een rondje van 55 km en 550 hoogtemeters, weer genieten maar enkele rijders vonden de heuvels van gisteren nu zwaarder. Kortom een zeer geslaagd fietsweekeind. Ieder voor zich naar huis.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!