Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Brabanttocht

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Brabanttocht 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 68
13-07-2015 | Brabanttocht
Op zondag 12 juli 2015 de tocht naar Brabant. Geselecteerd waren Hans de Jonge, Siem van den Haak, John van de Griend, Theo van de Plasse, Piet Boogaard, Ronnie Krocke en Frank van Weerd.
De toercommissie had er geen gras over laten groeien en had het lid Hansi meegestuurd als organisator. Daar was de groep heel erg blij mee, daar Hansi bekend staat als een uitermate gedocumenteerd persoon die niet zonder een gedegen voorbereiding op stap gaat. Alleen het worstebrood is nooit gearriveerd op het ZEP-terrein, dit zou worden aangereikt door Michel. Alle inferieure merken vastgebonden op het vehikel van Piet en Siem konden we vertrekken. De reis verliep voorspoedig en we waren spoedig in Wouwse Plantage.
Hansi had een GPS systeem meegenomen waarop schijnbaar de route stond geprojecteerd. Eerstens richting Nispen waar een wielerronde stond geprogrammeerd in de namiddag. Vele managers stonden al langs de route, maar geen der Walcheren leden werden vastgelegd voor het plaatselijk omnium.
Het GPS systeem werkte voortreffelijk, zo goed zelfs dat we als goede getrainde profs ver op het voorgestelde tijdschema vooruit aan het fietsen waren. Dat kon natuurlijk niet, te vroeg thuis is helemaal uit den boze bij moeders de vrouw en haar minnaar.
Besloten werd dan maar om bij elke kruising stil te staan en eens te gaan overleggen of we links, rechts of rechtdoor zouden gaan. Dat gaf allerlei voordelen, gesprekken konden worden uitgediept, er kon een interval worden beoefend na elke herstart enz.
Vooral de sponsors waren blij. Meestal vliegen renners zoef, zoef, zoef voorbij, waardoor er geen begunstiger te lezen valt op de shirts. Maar deze langdurige stops gaven de vele toeschouwers langs het parcours de mogelijkheid de plaatselijke slagers uit Koudekerke goed te lezen. Ook gebeurde het vele malen dat we weer moesten terug fietsen. Ook dat gaf voordelen, daarbij denkend aan Monique v.d. Ven die in 1973 van verschillende standen te zien was.
Dus alles ging voorspoedig. Deze verschillende pauzes lagen natuurlijk niet aan de GPS apparatuur. Daarop stond immers : Alleen bruikbaar in Oostenrijk.
Maar we bleven vrolijk, keihard positief, lachen, gieren en brullen was ons credo. Daar we gedurende zes km. niet rechts of links konden kwamen we na een lange sprint aan in Baarle Hertog of Baarle Nassau (geen idee).
Omdat we bij de TC Walcheren te maken hebben met een penningmeester die het geld niet heeft overgemaakt naar Griekenland, konden we een consumptie nuttigen met het onvermijdelijke appelgebak. Tevens was er iemand voor de twaalfde maal jaar dit jaar jarig, dus nog een versnapering.
Wat een gezelligheid, maar tsja, we moesten weer verder.
Na een verlengde pauze door het dorp (dit lag natuurlijk niet aan de apparatuur genaamd Geen Passend Systeem) besloten we de knooppuntenroute te gaan volgen. Een werkelijk fenomenaal systeem, waarvoor men geen batterijen nodig heeft.
De finale kon beginnen en onder leiding van Frank en John werd flink gas gegeven. Daar we ons jeugdig voelden werd besloten de tocht van 115 km. uit te breiden naar 133 km. Een ieder was daar een sterk voorstander van, wat een saamhorigheid.
Tevens waren er schijnbaar nog twee leden jarig, waardoor werd besloten McDonalds in Roosendaal te bezoeken. Heerlijke milkshakes, een engel (Monique) op de tong.
Daar ons zicht vertroebeld was door het hoge tempo werd aan autochtonen gevraagd de korste weg naar de Wouwse Plantage. Gelukkig stuurden deze lui ons met een omweg naar de Wouwse Plantage. We kwamen weer op het parcours van de wielerwedstrijd te Nispen, we versnelden gelijk en gingen met alle prijzen er vandoor van de plaatselijke middenstand.
Na aankomst bij de automobielen hebben we Hansi dank gezegd voor de toffe en gave fietsdag.
Geen valpartijen, geen pech en een vriendschappelijke band is uitgekristalliseerd tijdens deze tocht .
Een serieuze noot : Een ieder dank voor deze weergaloze en fabuleuze (MTB-term) dag, volgend jaar geef ik mij weer op !!
De belangrijkste mededeling aan alle deelnemers van deze Brabanttocht : Het woord âOmertaâ betekent âGeheimhoudingsplichtâ.

Ronnie Krocke