Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Stiphout 2015

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Stiphout 2015 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 62
21-06-2015 | Stiphout 2015
Stiphout 20-juni-2015

Leen v T haalt mij 6.15 op waarna we naar de Mortiere gaan, de andere 10 man staan daar al klaar.
Na begroeting gaan we in convooi achter Tom naar Stiphout waar we 8.15 na een voorspoedig verlopen reis aankomen. Peter komt ook net aan op zijn fiets en maakt ons wegwijs.
Eerst koffie met vlaai, de cantine loopt dan aardig vol met deelnemers, we worden na het verkleden ingelicht over het rijden in groepen waarna de groepen worden geformeerd. Ongeveer 20 per groep dit tot de 1e stop.

Het vertrek gaat wat stroever, mijn ketting er meteen af en Tanja was vergeten haar banden op te pompen, ze was net terug uit Spanje en haar nieuwe fiets was aan het 1e ritje toe.
Maar eenmaal op pad worden we gewezen op allerlei huizen, boerderijen, kastelen, bossen en heide velden.
We passeren ook groep 1 waar lek gereden was, binnen 10 km haalden zij ons weer in toen in een bos zowel ik als Peter lek reden.

Na een slingerende rit door de vlakke Peel komen we op 50 km bij het Veerhuis waar de koffie, cola en versnaperingen in rust genoten werden.
Er werden nu sub groepen samengesteld van ongeveer 10 personen, Tom en ik besloten voor de grote (145 km) route te gaan en onze groep bestond uit 8 man.
Door Gennep waar een ooievaarsnest met 4 jongen op het stadhuis nesteld komen we in een bosrijk heuvelgebied, deels door Duitsland erg mooi, de groep blijft redelijk bij elkaar tot het steil wordt.
Er valt 1 man van Stiphout af, hij sluit bij een andere groep aan.

Na eerst een steil pad opgestuurd te zijn naar een verzorgings tehuis komen we wel op de juiste route, door een mooie streek met allerlei klimmetjes verlaten we dit gebied over de 7 heuvelen weg, toevallig vandaag niet druk dus lekker uitleven met dalen en stijgen.

De 2e stop waar koffie met appelgebak kwam na 100 km, even bijpraten, een foto sessie en weer in kleiner groepen op pad voor de laatste 50 km.
In een dorpje was een processie, mooi versierde paarden versperden daar de weg waardoor we terug moesten voor een alternatieve route, even spannend want een paard met bellen kwam tussen de fietsers en raakte van slag, gelukkig niemand geraakt.

Als we dan 16.45 bij het eindpunt aankomen ben ik blij dat we er zijn, het ging toch wegen in de laatste km's, er staat dan 150 km op mijn teller, de grootste afstand tot nu toe.
De evaluatie in de cantine verloopt prima, lof voor de organisatie, geen ongevallen en een pracht route. Lekker douchen waarna een Italiaans buffet, hier verbroedering zoals dat hoort. Onze voorzitter verwoord op komische wijze een aantal voorvallen en bedankt de organisatie, ook de andere groepen nemen het woord waarna we afscheid nemen en ook nu een voorspoedige rit naar huis.
In Zeeland ging het een beetje regenen waardoor de stoffige auto's weer toonbaar werden, 22.00 weer thuis, terug kijken op een fijne dag.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!