Welkom op de website van toerclub Walcheren !


West Zeeuws-Vlaanderentocht 2015

Begin forum > Race- cq toerfietsen > West Zeeuws-Vlaanderentocht 2015 
Cor t Gilde

Auteur: Cor t Gilde
lid forum
Aantal berichten: 99
07-06-2015 | West Zeeuws-Vlaanderentocht 2015
Vandaag naar âde overkantâ en België in. Voordat je begint heb je al kostenposten aan je fiets hangen. De boot, een lunch (is geen vraag, maar een zekerheidje: broodje kaas, soep, appeltaart) en vanwege de afstand van 100km+ neem je ook een boterham extra mee. Toegegeven, kleine uitgave, maar tegenwoordig is iedereen zijn eigen zuinige penningmeester.
De koers zelf dan. Behalve het missen van een boomdijkje en het verkennen van een doodlopend weggetje verliep de reis naar Aalter uitstekend. Goed tempo, wisselende kopmannen, wind (toch weer) en vooral veel zon.
In Aalter streken we neer bij Het Koffieboontje, waar we in de watten werden gelegd door een alleraardigste Belgische madame. Manlief bleek al decennia op de fiets te vertoeven, vandaar alle medeleven. âOok serieuze toerkes hè, ge zult dat niet uitvlakken hoorâ. Van zoveel compassie smelt je harder dan de zon voor elkaar krijgt. Spanje bleek voor deze geluksvogel een jaarlijks terugkerend 2-weken feestje. De laatste tijd werd hij regelmatig gevraagd de bezemwagen te bemannen. Met 78 leek mij dat geen schande. Ondertussen lieten we ons de koffie goed smaken, kwam madame tussendoor vragen of alles naar wens was en werd, na een bilateraal overleg tussen Cor en de penningmeester b.k., voor de laatste luid geapplaudisseerd.
Nadat we vriendelijk werden uitgezwaaid door 'onze' madame en onder het roepen van "tot volgend jaar", zetten we koers richting Zomergem. Het was duidelijk geworden dat we dit stadje een waardig afscheidssaluut moesten brengen. Triest, maar beter.
Na Zomergem kon de automatische piloot aan richting Breskens. Ware het niet dat een triathlon, waarvoor een groot gebied bleek afgezet, de waarde van het navigatiesysteem bewees. Tegen de harde wind op boksend bereikten we Breskens. Moe maar tevreden zakten we daar neer bij ElsJefiedereElstje, waar de drankkaart niet bood wat erop stond, Els constateerde dat 10 consumpties overeen kwam met 10 personen, er kortsluiting optrad in het bilateraaltje tussen Cor en de penningmeester en Els bij het afrekenen geld over had. De Cola, Leffe bruin en Vedette wit smaakten er niet minder om.
Met de boot van 15:35u kwam een einde aan deze zonnige, mooie en sfeervolle rit.

--- Remmen is geen optie --- 
Tom  Louwerse

Auteur: Tom Louwerse
supervisor forum
Aantal berichten: 81
07-06-15 | West Zeeuws-Vlaanderentocht 2015
070615_145027_aalter.png

Ik dacht eigelijk dat het een unilateraal overleg met de penningmeester betrof. Complimenten Cor, prima geregeld. Ook het navigeren gaat je prima af.

Op de boot naar Vlissingen hebben we nog wat wetenswaardigheden doorgenomen. O.a. dat je omwille van de snelheid op de fiets je benen beter niet kunt scheren :-) Had ik ook niet gedaan zodat ik net bij Leen Dekker in z'n wiel kon blijven op de terugweg.

Mooie tocht, goeie oefening voor in Brabant bij TC Stiphout
Blubs! Waar is d'r blubs?