Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Afsluitingstocht

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Afsluitingstocht 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 68
11-10-2014 | Afsluitingstocht
âHet regent in de stratenâ
âEr was niemand op het Dorpsplein in Koudekerkeâ
âEen ieder zat thuis naar de buienradar te kijkenâ
(Vrij naar Huub v.d. Lubbe / De Dijk)
De afsluitingstocht viel samen met het weergaloze optreden van De Dijk de avond hiervoor in Vlissingen, waar ook verschillende leden van de TC Walcheren waren gesignaleerd. Gelukkig was het prima weer volgens de denkbeelden van ons aller Jan Raas. Een zestal leden waren verschenen op dit evenement uitgeschreven door de toercommissie. Na de toespraak van één van de leden van deze commissie, waarvan niemand aanwezig was, konden we van start gaan. De uitverkorenen voor deze klassieker waren de navolgende leden : Leen L., Johan W., Piet B., Ronald D., Ronnie K. en Hans de J.
Gelukkig wist Leen nog enkele routes op het Walcherense, waardoor we toch nog konden vertrekken zonder een GPS-systeem. In welke vereniging zie je dat nog, pedaleren zonder al de commerciële opsmukken op de sturen. Fietsen is eigenlijk heel erg simplistisch, Huub van der Lubbe zingt dit ook in één van zijn liederen.
Bij een kruising kan je rechtdoor, linksaf of rechtsaf, door deze teksten is elke CD van De Dijk ook gelijk goud.
Gelukkig was Leen ook op het concert zodat de tocht een prima verloop kende.
Ze spreken weleens over het feit dat de jeugd geen interesse meer heeft in functies, maar zie, dat is niet altijd het geval. Ook Ronald had namelijk suggesties om de route nog prettiger te maken, maar helaas, dat was niet de bedoeling volgens Leen, de ouderdom bepaald schijnbaar. Maar goed, als Ronald binnenkort voorzitter wordt (zie de geruchtenstroom in de Telegraaf), dan zal het seniorenbeleid ten grave worden gedragen. Ronald was wel in vorm, de gehele tocht het tempo aanvoeren is niet een ieder gegeven.
We waren overigens allen in vorm ! We hebben tientallen coureurs gepasseerd in deze klassieker.
Dat dat fietsen waren met fietstassen aan de bagagedrager is een flauwe niet te plaatsen opmerking en totaal niet op waarheid berustendâ¦â¦â¦â¦â¦â¦â¦â¦â¦..
Johan werd goed beschermd door de ploeg, hij fietste dan ook in de gele trui/regenjack. De adelaar van Sint-Laurens mocht daarom ook eerder afslaan om de champagne te ontkurken in het betreffende dorp.
Hans was een gedegen knecht deze morgen, alles controlerend en dichtrijdend. Kortom een klasbak, het gehele jaar al in vorm. Piet had het helemaal druk, binnenkort een vergadering in Simpelveld omtrent de huisjes aldaar. Hij moet natuurlijk de TC Walcheren verdedigen aldaar i.v.m. de uitspattingen gepleegd door deze vereniging bij het laatste weekend in Limburg. Schuldigen zullen nog worden aangewezen.
Ondertussen werd - na een veilig verreden tocht - het Dorpsplein te Koudekerke weer aangedaan.
Vanzelfsprekend gingen we nog even napraten bij één van de horecagelegenheden.
Maar helaas, de uitspattingen gedaan in Simpelveld door de TC Wacheren hebben ook het Zeeuwse bereikt, dus alles dicht. Dus alle kroegen zullen in de komende tijd gesloten blijven voor onze club, meubilair uitsparend.
Geen chocolademelk met slagroom kunnen drinkend reden we naar huis, daarbij denkend aan de woorden van Huub van der Lubbe/De Dijk :
âHoe graag je ook chocolademelk wilt drinkenâ
âJe doet er niets meer aanâ
âDe dingen die gebeurenâ
âGaan zoals ze gaanâ
De openingstocht zal waarschijnlijk plaatsvinden in maart 2015, gelukkig zal het dan volgens Jan Raas weer gaan regenen, waardoor we weer geinig en tof kunnen gaan fietsen.

Ronnie.
 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 62
16-10-2014 | Afsluitingstocht
Het aardige is dat wij deze tocht hebben verreden met een zanger in de groep.

Tijdens de hele tocht werden we verrast door gezang en alle liedjes van de Dijk waren na verloop van tijd door Ronnie gezongen tijdens het fietsen.

Bovendien werden we in kennis gesteld van de namen van de begeleiders, geluidsmannen en medewerkers, vraag niet hoe hij dat allemaal weet!!

Jammer dat een evaluatie van het seizoen niet mogelijk was, het was een goed fietsseizoen met goede opkomst dacht ik.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!