Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Ename-classic

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Ename-classic 
Ronnie  Krocké

Auteur: Ronnie Krocké
beheer forum
Aantal berichten: 68
23-03-2014 | Ename-classic
De Ename classic.

Eindelijk kon het echte werk weer beginnen op zondag 23 maart 2014. De Ename-classic. Na alle belachelijke berichtgevingen omtrent het mountainbiken nu eindelijk weer evenementen van onze geliefde asfaltcommissie. Kan die MTB-commissie trouwens niet worden opgegeven.
Wat een waanzin. Het begint al met het vertrek bij het ZEP-terrein, een desolaat gebied, hetgeen alleen nog maar bezocht wordt door Middelburgse politici. Dan steeds dat late vertrek waardoor ik te laat thuis ben op de zondagmiddag om mijn kinderen en vrouw nog in het gareel te brengen. Belangenverstrengeling alom aanwezig in de vorm dat de moddertochten gesponsord worden door lokale tandartsen, in de verstrekking van gratis suikerbolussen. Gelukkig zijn we nu af van Tommie en Ronnie, hoewel het schijnt weer al snel eind oktober te zijn.
Ook zo'n jaarvergadering is al van een bedenkelijk niveau, dan gaan ze nog klappen voor dat tweetal ook.
We kunnen nu gelukkig weer op pad als pedaleurs op het smalle zadel met de asfaltcommissie, een sympathieke commissie lijkt mij.
Welnu, het was verzamelen bij het viaduct bij Oost-Souburg. Er waren vier deelnemers te weten Cor 't Gilde, Michel Dielwart, Leen Louwerse en Ronnie Krocké. Totaal waren er overigens bij deze editie 2014 een 4.200 deelnemers, dus niet zo maar een tochtje.
Leen was schijnbaar weer al op een feestje geweest de avond er voor want hij had al sneeuw gezien op deze ochtend in Koudekerke.
Uiteindelijk werden alle karretjes en een Orbea geladen op de automobielen waardoor we konden vertrekken.
De reis verliep voorspoedig, aan snelheidsbeperkingen hebben we lak, dus onze nu al gewaardeerde penningmeester Cees kan een boete verwachten tussen de tunnel en de brug van Sluiskil. Leen zit immers in de kascontrolecommissie, so what (is een Engelse term).
De reis kwam ten einde in de startplaats Zottegem en de organisatie had het perfect voor elkaar, een zevental parkeerterreinen geregeld.
Wij Hollanders bepalen natuurlijk zelf wel waar we ons vehikel plaatsen, dus u raadt het al, we hebben zelf een parkeerterrein geopend, te weten nummer 8.
De inschrijving was fabuleus in orde, alhoewel je nogal wat privacy gegevens moest invullen vooraleer men het kaderplaatje in handen kreeg.
De start kon gaan plaatsvinden en dat vond - wat de club TC Walcheren betrof - plaats met een drietal mietjes in lange broek en één echte kerel in een korte broek. Ook op het eiland Walcheren komen steeds minder Flandriens voor zo blijkt maar weer eens.
Gezien onze leeftijd en de opbouw van de conditie was de keuze gevallen op de 82 km., m.a.w. het seniorenbeleid was van toepassing.
Gelukkig waren we aan elkaar gewaagd en de kreet "Samen uit, samen thuis" werd weer eens gestalte gegeven door de TC Walcheren.
Natuurlijk kwam er één renner af en toe in de problemen, te weten Michel, dan was hij weer verkouden, dan moest hij weer drinken, dan weer een banaan oppeuzelen, enfin u kent als lezer natuurlijk al die feiten wel.
Cor was wel in vorm en hield ons bij tegenwind allemaal uit de wind, wat een souplesse van die gozer.
Het gebied was fantastisch, eens niet de gekende heuvels, maar andere oorden. Een magnifiek gebied om te fietsen, veel glooiende wegen, veel draaien en keren, dus elke maal aanzetten. Een prachtige klassieker der training voor het verdere seizoen.
Ik heb wel Melanie even gebeld (ik mag namelijk Melanie zeggen tegen onze minister van verkeer). Zij heeft mij toegezegd dat er binnenkort een top komt in Den Haag omtrent de asfaltteringswerkzaamheden in België. Want ook het begrip "concentratie" kon door onze vereniging worden beoefend op deze zonnige dag.
Putten, spleten, gaten, verhogingen enz., vierden hoogtij bij dit evenement. Maar gelukkig was een ieder van onze club daarop berekend, we zijn dan ook geen enkele maal in de problemen gekomen. Men blijft immers zelf verantwoordelijk !!
Zie b.v. de verkeersregelaars, kwantitatief in orde. Het functioneren, ach ja, je zal daar maar een paar uur staan voor al de coureurs die heel veel haast hebben en de bevelen nauwelijks opvolgen. Chapeau (is een Frans woord).
Vanzelfsprekend zij vergeven dat er van die verkeersregelaars, enkelen in slaap gesukkeld waren op een muurtje, sommige er helemaal de brui aangaven, en een enkeling de verkeerde weghelft aan het afzetten was. Humor toch, want wij als racefietsers hebben toch immers alle tijd.....................
De bevoorrading was na een 55 km., wat een weelde, wat een uitzoek, wat een schitterende locatie. De befaamde Roman brouwerij.
Na enkele diepgaande gesprekken over de toekomst van onze vereniging (blijft intern, dan had u maar mee moeten gaan), zijn we verder op pad gegaan met ons vieren.
De streek bleef mooi van zien, de crisis heeft aan de huizenbouw te zien nog niet toegeslagen in deze provincie, wat een kastelen.
Uiteindelijk kwamen we gezamenlijk over de finish. Was het afgelopen zult u zich afvragen, natuurlijk niet.
Leen ging in sprint om bier (wat kan die man nog lopen zeg voor bepaalde versnaperingen), Cor en Michel gingen als asfaltcommissie de folders gaan bemachtigen voor meerdere tochten (zie de kalender) en Ronnie deed zoals meestal niets.
Na nog een evaluatie ter plaatse, zijn we weer teruggekeerd naar parkeerplaats nummer 8.
Hopelijk het volgend seizoen meerdere deelnemers van onze TC Walcheren, want het is een goed fietsbaar evenement voor een ieder,
helemaal niet zwaar, maar een ludieke start van het seizoen.
Even een serieus aspect aan dit verhaal : Een dankwoord aan Leen, Cor en Michel voor een gezellige, prettige en sfeerrijke dag.
Het was weer eens een zonnig grandioos evenement door de TEAMBUILDING in al zijn geledingen.

Ronnie Krocké.
 
Nog geen foto geplaatst

Auteur: Gerard Verhulst
forum
Aantal berichten: 10
27-03-2014 | Ename-classic
Leuk verslag Ronnie.
Ik had helaas andere contractuele verplichtingen.

Gerard