Welkom op de website van toerclub Walcheren !


oude doos 6

Begin forum > Mountainbiken > oude doos 6 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 77
11-12-2020 | oude doos 6
Gezellig ATB en.

Na wat telefoontjes en E-mailtjes was het weer zover, op 7 december moest het gebeuren.
Piet B, Johan G, Peter D, Chris M, Tom L, Leen L, Tanja en Jos wilden wel.
Martien, Sjef, Cees en Paul konden niet door diverse omstandigheden.
Op vrijdag samen met Piet de fietsen opgehaald in Zoutelande, er kunnen in de bus 7 fietsen mee en er waren 7 liefhebbers dus dat kwam mooi uit.
De gids Piet G was besproken en zou zaterdag samen met Leo en nog iemand om 9.30 klaar staan in Kapelle op de parkeer plaats.
Zoals gewoonlijk kwam Piet op de afgesproken tijd voorrijden, in de auto zat Chris al, Sjef had afgebeld, nu naar Souburg om Tom en Peter, daarna naar Middelburg om Johan. Het weer was mooi ,droog maar koud, onderweg zag ik 2 graden aangegeven.
Ruim voor 9.30 in Kapelle dus even wachten op Piet, Leo en Mart toen deze er waren op naar Familyland, Hoogerheide waar de koffie met gebak klaar stond en wij relaxt wilden beginnen.
Tanja en Jos kwamen ook uit het Brabantse toen wij er net waren, Martien was verhinderd.
Het was al druk met bowlers en de gokkast was ook al bezet deze gokster bleek dit later vol te houden tot 17.00.
Na de koffie de fietsen klaar maken en 11.00 op weg meteen het bos in over een ruiterpad wat bovendien drassig was. Gelukkig kwamen we later in een redelijk droog bos waar we meteen moesten stoppen om de remmen van Peter en het zadel van Jos bij te stellen de gids had gereedschap.
Een mooie route maar al snel viel de groep uiteen en zoals een goede gids betaamd “floot” Piet de zaak weer bij elkaar. Tot onze verbazing kwam Piet B uit de tegengestelde richting ons tegemoet. Een zeer gevarieerde ronde over goed te berijden paden, heel wat droger dan we in Kalmthout gewend zijn. Bij een bultje moest Johan G even uitproberen hoe een snoekduik over het stuur gaat, dit ging op souplesse. De route ging door de bossen in de omgeving van Huybergen. Tevens kwamen we langs het vliegveld van Woensdrecht over een heideveld met goed gangbare paden. Op de terugweg kwamen we over een zeer zanderig stuk met een flinke helling waar iedereen stil viel, Jos reed naast mij en ik zag eerst zijn wiel slippen daarna Jos omvallen, 2 wielen en 2 benen de lucht in, ik moet toegeven dat hij erg mooi kan buitelen. Na ongeveer 1,5 uur gefietst te hebben kwamen we weer op het start adres terug voor de boterhammen en de koffie.
Het was zo rustig dat wij de enige bezoekers waren op dat moment. Na het eten nog een rondje gedaan nu over een zeer technisch parkoers, zeer smalle paden en heel veel hoogte verschillen. Dit kostte enkele mensen zoveel energie dat we na relatief korte tijd besloten om te stoppen, achteraf een zeer wijs besluit want het begon ook te regenen. Door het bos terug en om 15.00 waren we terug 35 km op de teller, nu zien de fietsen die zeer smerig waren schoon te krijgen, er was geen kraan, wel een sloot en we hadden 2 auto wasborstels meegenomen, het slootwater stonk 6 uur in de wind toch knapte de fietsen er aardig van op. Ik zelf was wel wat smeriger geworden dus nu snel het zwembad in. Afscheid genomen van Piet, Leo en Mart, zij gingen meteen na het fietsen naar huis.
Tanja en Jos waren al in het zwembad, het water was goed van temperatuur. Een half uurtje zwemmen was lang genoeg, daarna tijd om de dorst te lessen en te evalueren.
Als afsluiting steengrillen, zeer gezellig en uitstekend verzorgd, kortom een geslaagde afsluiting.
Nadat we iedereen bij huis afgezet en de fietsen afgeleverd hadden was het 22.00 geworden.
In februari gaan we nog een keertje.

Leen.
Kijk eens hoe ik ga!