Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Oude doos 12

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Oude doos 12 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 77
10-12-2020 | Oude doos 12
De deltatourtocht 2003

Zaterdag 28 juni 7.15 naar Johan O gefietst, met zijn auto naar Goes voor de jaarlijkse tourtocht.
In Goes aangekomen zagen we veel bekenden, van de tourclub o.a. Tanja, Jos, Guus, Dirk, Jeroen,
Paul de S, Paul v. d. K, Willem en Bert en vele anderen, het was al flink druk.
Eerst koffie met cake daarna het vertrek, eerst de langzamer groepen, dan wij met de 28 km groep en na ons de snelle groepen.
Meteen al een afscheiding van mensen die toch een hoger tempo wilden.
Er bleef een gezellige groep, met een behoorlijk hoog Belg gehalte, over waar ruimte was voor een praatje. Zoals we gewend zijn keurig na enige tijd de kop overgegeven aan Dirk en iemand die ik niet ken. Jeroen kreeg vrij snel in de gaten dat alleen een ketting verwisselen en niet de tandwielen tot problemen kan leiden en bleef met Guus achter. Na enige tijd kwamen er een paar Belgen de kop overnemen en mat een zeer gelijkmatig tempo bleven zij voorrijden, over de sluizen van Veere naar de kering waar iemand van de tourclub Schouwen de route bepaalde tot de post in Zierikzee.
Hier als gebruikelijk in de rij voor het lunchpakket, binnen was het loei heet dus aten heel wat mensen buiten hun broodje op. Guus en Jeroen komen wat later binnen en rijden het 1e stuk apart.
Het tempo lag zodanig goed dat we 29 km gemiddeld op de teller hadden, voor iedereen goed te doen.
Nu verder richting Bruinisse met dezelfde Belgen voorop, langs de dijk, in Bru brug wachten en naar de toestand in de sluis gekeken, nu verder over de Grevelingendam, Philipsdam naar in een zeer regelmatig tempo over Tholen waar in Oud Vosmeer op hetzelfde adres als vorig jaar een koffiestop was. Hier kreeg ieder die dat wilde een nieuwe bidon. Ook hier komen Guus en Jeroen weer bij.
Na de verversingen met Guus en Jeroen verder, door het stadje Tholen nu komt de wind anders, toch dezelfde mannen op kop. De Oesterdam waar traditie getrouw veel Vietnamezen bivakkeerde. Hier was tot onze verbazing de wind gunstig, schuin achter.
Bij Rilland op de gebruikelijke plaats een post met frisdrank, hierna haakte 1 van de Belgen van kop af en met wind tegen werd er min of meer regelmatig afgewisseld waarbij Johan een flink deel van de route kop reed. Bij Yerseke langs de haven waar er een gigantische groep op oude bromfietsen ons tegemoet kwam, die groep strekte zich uit tot de postbrug. Er hing een smogwolk over heel de postweg, wel een happening hoor.
Ik sprak de overblijvende koprijder aan over het regelmatige, soepele rijden en hij bleek dit jaar al ruim 15000 km te hebben gefietst, een soort Dirk dus hij fietste alle dagen flinke afstanden.
In Wemeldinge als gebruikelijk de motorrace en voor ons de 1e en enige lekke band, bij Johan. De meest gehoorde opmerking daar was dat de tocht begon te wegen. Na deze gedwongen stop het laatste stuk over de dijk via Kattendijke en Kloetinge naar het eindpunt waar we aankwamen met 30 gemiddeld, zonder een klacht of gemopper.
De pinten en de chinees smaakten voortreffelijk. De evaluatie leerde, dat bij sommige deelnemers door een te hoge snelheid in de andere groepen de gezelligheid ontbrak maar wel records opleverde.

Leen


Kijk eens hoe ik ga!