Welkom op de website van toerclub Walcheren !


HOT NEWS: Vanaf 19 mei gaan we trainen in groepen van 4 personen.
Bericht d.d.: 15-05-2020 om 20:02 uur door Leen van Tol


Oude doos 4

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Oude doos 4 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 70
09-05-2019 | Oude doos 4
19 April 2003

Het is weer tijd voor de jaarlijkse bloesemtocht. Het is droog, koud en er hangt een dreigende lucht.
Bij aankomst op het dorpsplein zijn er al een redelijk aantal personen aanwezig, inschrijven en een lot in ontvangst nemen, er wordt een standaard verloot onder de deelnemers, wij vertrekken 9.15 met 15 deelnemers waarvan er 3 niet TCW ers. Martien en ik op kop want dat moet kunnen tot na Middelburg vond ik, daarna was mijn plan om lekker achter een heel brede wegkruipen i.v.m. de harde wind.
Via Middelburg naar Nieuwland, hier een poging gedaan om de kop aan Johan O over te doen maar die was nog niet zo ver, dan maar zelf weer, over de dijk naar Arnemuiden, hier zijn we Piet B kwijt, hij heeft z’n dag niet, rijdt alleen op de dijk en gebaart dat het niet gaat.
Even wachten, verder richting Quarlespolder, de boomgaard zorgt voor windbreking en dat geeft verlichting. Op de weg naar Nieuwdorp missen we ineens 5 man, Guus, Dirk, Johan G, Piet B, dus weer even wachten en hergroeperen. Nu lukt het wel de kop aan Kevin over te doen. Onderlangs de dijk en door Nieuwdorp op naar ’s Heerenhoek, bij de verkeerslichten oversteken want de weg is sinds de tunnel alleen daar nog over te steken.
Op kop nog steeds Martien en Kevin van de Ketterij. Langs het Klompenkot over de dijkjes waar veel bloesem te zien is, langs Driewegen dwars door de zak, Martien heeft eindelijk de kop verlaten, komen we uit in Oudelande hier rijden we mis, na foute instructie van mij, we moeten een stukje terug. Verder naar Baarland, hier wordt het dorp versiert. Wij verliezen Guus en Piet B, deze besluiten de route aan te passen en op eigen snelheid verder te gaan.
Door de polder naar Hoedekenskerke, plots komt Johan O hard op kop rijden, wind pal tegen, het duurt niet lang, de beurt is aan Willem samen met een van de gasten, Pascal Pompies stampen ze stevig door, wind pal tegen en achter hun stilte en zuchten dit gaat door tot de sluizen van Hansweert, we zien hier Guus en Piet terug, Johan O pikt bij hun aan.
Verder naar Kruiningen waar het bootplein er verlaten bij ligt, nu richting Yerseke, eindelijk wat wind in de rug en op zij er komen wat gesprekken op gang en ik verlang naar de koffiepauze, de benen doen zeer en het ontbijt is al verteerd denk ik.
Over de postweg in redelijk rustig tempo naar de postbrug, er staan al mensen te wachten op de rijders van de TLM wielerronde, hier nog een pittig stukje wind tegen tot Wemeldinge.
In het cafe zitten Guus , Piet en Johan O al te wachten. De koffie en het appelgebak gaan er makkelijk in evenals de meegenomen etenswaren.
Nu verder tussen de boomgaarden door, richting Kapelle achterlangs het PZZ en ziekenhuis van Goes naar ’s Gravenpolder en van daar naar Nisse. De wind in de rug dus durven Martien en ik weer een stukje vooraan. De sfeer is goed en de groep blijft bijeen, de bloesem ruim aanwezig.
Van Nisse naar Heinkenszand daarna naar ’s Heerenhoek, Siem is warm en gaat nu zijn best doen, hij wil graag naar huis. We hebben maar gevraagd het rustiger aan te doen. Via Nieuwdorp, Nieuwland met natuurlijk het viaduct, naar Souburg waar op de Stemerdinglaan met veel kabaal mijn tashouder het begeeft en er gewacht moet worden. Johan G wil het laatste stuk de tas wel vervoeren in zijn rugzak, beter dan deze in de hand te moeten houden. Na de brug de laatste keer verzamelen en op naar Koudekerke.
De laatste loodjes wegen het zwaarst. Gelukkig goed aangekomen en de evaluatie verloopt ook voorspoedig. Martien en Susan doen de verloting en de prijs gaat naar… Pascal Pompies, hij heeft het verdient, flink wat op kop gereden maar hoe krijg je zo’n ding thuis. Even bellen, ’s morgens waren ze hier afgezet dus is het adres bekend toch duurt het even voor er iemand komt.
Pascal en Kevin zijn al even weg als er mevrouw met 2 kinderen binnenkomt, 1 (dochter) met een bos bloemen en 1 (zoon) met een zak zelf gebakken koekjes want pa had gebeld dat hij gewonnen had en dit moest gevierd worden.
Teleurgesteld verdwenen ze weer. De volgende tocht groter opkomst van eigen leden??

Leen
Kijk eens hoe ik ga!