Welkom op de website van toerclub Walcheren !


HOT NEWS: Vanaf 19 mei gaan we trainen in groepen van 4 personen.
Bericht d.d.: 15-05-2020 om 20:02 uur door Leen van Tol


Oude doos 3 Brugge

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Oude doos 3 Brugge 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 70
17-04-2019 | Oude doos 3 Brugge
Brugge

Zaterdagmorgen 6 april de eerste grotere afstand van dit seizoen voor mij.
Ongeveer 18 liefhebbers waren zo ver, de stemming zat er op de boot al in en ondanks dat het flink koud (gemeten tussen de 2 en 4 graden) was had iedereen goed de moed er in. Ad was al aan de lat want onder weg naar de boot bleek dat hij te luchtig gekleed was en moest hij naar huis om dikker tenue waardoor nauwelijks de boot gehaald kon worden. In Breskens stond iedereen voor de slagboom te wachten maar dat bleek niet nodig, Guus als laatste van de boot kent de route als geen ander en daar moest iedereen achteraan. Er stond een stevige wind, het eerste stuk schuin tegen dus er moest gewaaierd worden. Bij Ijzendijke het eerste strookje kasseien, dit wordt niet door iedereen als prettig ervaren. Door de polder Belgie in, waar nog meer kasseien niet onopgemerkt genomen moesten worden. Ondertussen wind in de rug en daardoor kon er bijgepraat worden. De route naar Brugge gaat over overwegend mooie paden, toch zag Bert kans om over een van de sporadisch aanwezige steentjes te rijden, lek, rust en tijd voor ‘Tanja’.
De eerste te verwisselen band was ook lek, de tweede was goed, nu nog een pomp die het doet. Iedereen kreeg het koud tijdens het wachten. Ik heb daar Ad niet meer gezien hij zal zijn eigen route gezocht hebben.
Tot Brugge overwegend wind mee en dus geen klachten of tempo problemen op het vaste stekje Theater restaurant , hier smaakte de koffie en boterhammen prima. Er waren nog stemmen om naar het centrum van Brugge door te rijden maar daar had niet iedereen oren naar dus kwamen we niet verder dan de voorstad. Na het eten moet je dan verder en iedereen weet dan dat de wind niet in de rug blijft blazen.
Guus leidde ons snel door Brugge en over mooie B wegen en langs het kanaal, hier nam Martien de kop en stond deze lange tijd niet af hij zorgde er voor dat het heel stil werd bij de volgers. Tot Sluis langs het kanaal, dan via Anna ter Muiden naar Retranchement hier begonnen de eerste echte problemen met het tempo dus gas terug nemen. Nu ook steeds wisselende kopmannen en in best redelijk tempo binnendoor naar de boot waar we om 13.40 aan kwamen dus nog tijd voor een drankje.
Hier bleken in de laatste meters bij mij en Rob ( dacht ik ) een lekke band. Mijn dorst was groter dus pompen en naar het terras waar we een heerlijke trappist van de tap “kregen”.
De boot van 14.20 werd gehaald en hierna viel de groep uiteen. Met 4 man richting Koudekerke, thuis 106 km op de teller en gemiddeld 25,2 , het was weer een mooie tocht.

Leen
Kijk eens hoe ik ga!