Welkom op de website van toerclub Walcheren !


HOT NEWS: Vanaf dinsdag 3 september beginnen de trainingen om 18.30 uur.
*** Reserveer in je agenda: MTB weekend 25, 26 en 27 oktober ***
Zie toerkalender.
Bericht d.d.: 08-09-2019 om 18:29 uur door Tom Louwerse


oude doos 2

Begin forum > Race- cq toerfietsen > oude doos 2 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 67
30-01-19 | oude doos 2
Bloessemtocht 1999

17 April was het dan weer zover. + 9.00 Vertrek van het dorpscaf├ę te Koudekerke.
Een paar minuten voor het vertrek aangekomen, inschrijven bij Nout en snel een bakje koffie, mijn zwager Kees doet voor het eerst mee met een toertocht.
Het is mooi weer, wel koud, maar een goede hoeveelheid zon en dat kon van voorgaande tochten niet altijd gezegd worden.
Ongeveer 20 personen gaan van start richting Middelburg waar meteen geïmproviseerd moet worden omdat er een omleiding is.
Bij het verlaten van Middelburg de eerste afscheiding, Bert en Willem nemen een alternatieve route, wij zien ze op de binnendijk in de verte rijden als de eerste lekke band, (tube) bij Johan zich aandient.
In de zon was het heerlijk maar eenmaal weer aan het fietsen waren de winter handschoenen en m.i. lange broek nog noodzaak. Er was op meerdere plaatsen het begin van bloesem te zien, nog niet echt uitbundig maar de moeite waard.
Doordat er nagenoeg geen wind was gingen we met een redelijk tempo door en ieder kon het goed volgen. Na de sluizen van Hansweert werd er een route aanpassing ( verkorting ) gevolgd. Ik kreeg daar al trek in eten, gelukkig is het dan niet meer zo ver naar Wemeldinge waar we op het vertrouwde adres een stop hadden met koffie, brood en appelpunt. Deze kwam overduidelijk uit de vriezer. Hier een hergroepering met Bert en Willem.
Na deze stop weer verder ook nu werden er aanpassingen aan de route gevolgd waardoor het te kort aan kilometers weer recht gezet werd.
Door de mooie boomgaarden over de soms smalle fietspaadjes door het Bevelandse land.
Het bleef maar mooi weer ontdanks dat er in de verte behoorlijk zware wolken te zien waren deze bleven gelukkig ver weg en aan de goede kant voor ons.
Door de zak weer terug naar Koudekerke. Bij Lewedorp kwamen we op de route van de plaatselijke wielerronde terecht hier kwam er weer een afscheiding tot stand, dit omdat er een groepje wel en een andere groep niet doorreed en die laatste groep alsloeg naar links. Richting Quarles polder weer hergroepering onder gemopper van de doorrijders. Hier begon het afvallen, we raakten Arnemuiden en later de Nieuwlanders kwijt.
Onder Nieuwland weer een lekke band, nu bij mij, na eerst een eveneens lekke band gemonteerd te hebben toch een goede gemonteerd.
De belangstelling voor het kopwerk was al een beetje minder aan het worden. Via Scheldepoort en Souburg toch met de gereduceerde groep in Koudekerke aangekomen. Willem zat al aan de koffie.
De nabespreking onder het genot van .. verliep ook goed.

vr.gr. Leen L

Kijk eens hoe ik ga!