Welkom op de website van toerclub Walcheren !


Grevelingentocht 2019

Begin forum > Race- cq toerfietsen > Grevelingentocht 2019 
Leen  Louwerse

Auteur: Leen Louwerse
lid forum
Aantal berichten: 70
18-08-2019 | Grevelingentocht 2019
De Grevelingen tocht 2019, vroeger rondje Oosterschelde.

Start om 9.00 bij de Cyclehub, buiten de 5 inschrijvers 2 niet inschrijvers.
Dus Cor, Siem, Ronnie, Hans, Johan, Leo en ik gaan vol goede moed op route.
Het was droog tot iets voor 9.00, in de miezer op pad, richting stormvloedkering.
Te weinig regen om de regenjas aan te trekken maar voldoende om nat te worden.
Cor en Hans hebben de route en werken goed samen.

Lekker wind mee en zij wind dus makkelijk pedaleren.
De sfeer zat er goed in, allen vol goede moed.
Toen we bij Scharendijke een koffie pauze wilden houden werden we geweerd, dus dan maar door naar Brouwershaven en daar aangekomen een leuk plekje aan de haven gevonden waar we wel welkom waren en op het terras werden ontvangen met de boodschap onze fiets rechts te zetten want links van het terras was voor fietsen taboe.
Even bij praten en de koffie met reusachtige appelpunt ging er goed in, daarna soms onverhard door naar Bruinisse, het was wel wat meer en harder gaan regenen. De wind ,soms op zij was ook nog goed te doen.

In Bruinisse een rondje dorp wat lastig door de vele opgebroken wegen, ook daar kwamen we goed doorheen, nu de rest van de route met wind tegen en wat meer regen, dat was zwaarder, zodanig dat ik vroeg om een stop bij Zierikzee.
Bij het tunneltje een stop voor noodzakelijke dingen als plas, eten en puffen.

Op naar de Zeelandbrug, Hans op kop met Ronnie en een gematigd voor allen te doen tempo, de brug met wind pal tegen blijft een lastig onderdeel in zo'n route, ik was blij er weer af te zijn.
Nu een nieuw stukje richting Kats, even zijwind was prettig, nu ging het plenzen maar een poging tot schuilen bij Katse veer was ook minder prettig dus toch maar snel door.

Van daar langs de rand van het Veerse meer stoempen met Cor en Johan op kop en daarachter wij, opspattend water happend, bij de Piet toch nog kano ers actief. Hans haakt af bij Arnemuiden en wij door naar Middelburg inmiddels als een stel verzopen katten ging daar iedereen zo snel mogelijk naar huis, jammer, geen evaluatie.
Thuis toch maar eerst de fiets afgespoten en zo snel mogelijk onder de douche.

Leen L
Kijk eens hoe ik ga!